Ons verhaal

Al van toen de kinderen klein waren, hielden we onze ogen open voor landelijke karaktervolle hoeves en kastelen die te koop stonden. We droomden van onze eigen B&B en seminariehotel. Veerle werkt als kleuteronderwijzeres en heeft daarnaast een passie om huiskamers om te toveren tot gezellige en authentieke plekjes. Ik werk al jaar en dag als consultant om organisaties slim en warm te organiseren en mensen met goesting te laten werken. Ik bracht veel tijd door in hotels voor het geven van seminaries. We bedachten ons hoe het zou zijn om een unieke belevingsplek te creëren voor bedrijven en families. 

Toen de jongste een jaar of 4 was en de oudste 13, zagen we onze droom in vervulling gaan. We ontdekten een prachtig kasteel omgeven door bizons in de streek van Houffalize. Op een zondag reden we met het hele huishouden naar de Ardennen: Veerle voorin met een thermos koffie, op de achterbank onze kinderen en de hond. Al gauw werden we geconfronteerd met de realiteit. Het is niet evident om een gezin van 6 te verhuizen naar een compleet andere regio die bovendien Franstalig is. Onze droom ging de kast in. 

Sinds een jaar of drie werd het verlangen voor een eigen stek in het buitenland sterker dan ooit tevoren. We werken beiden ondertussen al meer dan 30 jaar. De weekendjes rust en natuur namen aanzienlijk toe. De drie oudste kinderen zijn afgestudeerd en verdienen hun eigen centen. Het huis waar je vroeger steeds iets of iemand hoorde, werd stil. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk, een oude droom in een nieuw project. 

Op onze doorreis in Frankrijk, kregen we plots telefoon van een lokaal immobiliën kantoor in de Vendée. “Twee gîtes omgeven door 5 ha grond komen te koop te staan. Jullie zijn er als de eersten bij”. We waren meteen verkocht. 

We vonden een plek om jou, onze families en vrienden en iedereen die we tijdens onze loopbaan ontmoetten, te ontvangen en tot rust te laten komen. Te verwennen. We stellen jullie voor aan Gîte La Tour en L’Orangerie

Tom & Veerle

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close